Zalai Hírlap 2011.06.23

Zalai Hírlap >>

 

Válogatott díjátadók - Juhász Roland és Czvitkovics Péter is köszöntötte a kanizsaiakat

A fiatalok legnagyobb örömére az Nagykanizsai Utánpótlás Labdarúgó Egyesület szerdán az Olajbányász-pályán két válogatott játékostól vehették át az NB II-es bajnokságban megszerzett ezüstérmeiket.

 2011. június. 23. csütörtök | Szerző: Benedek Bálint

 Merthogy Juhász Roland és Czvitkovics Péter azért érkezett a dél-zalai városba, hogy a 13 évesek pontvadászatában szerepelt kanizsai csapat tagjait köszöntse. A válogatott játékosok hosszas egyeztetés előzte meg, de mint azt a köszöntőjükben kiemelték: szívesen meglátogatnak minden olyan labdarúgóbázist, ahol minőségi utánpótlásképzés folyik.

A szerdai éremátadóra nemcsak az érintett, 13 évesek ezüstérmes gárdájának tagjai, hanem a legfiatalabbak is kíváncsiak voltak. A 9 évesek közvetlenül az ünnepélyes pillanatok előtt kérdezhettek a focistáktól, akik többek között a pályájuk kezdetéről beszéltek. De szó esett a profizmussal együtt járó intenzív edzésmunkáról is. 

- A szüleim támogatása nélkül soha nem sikerült volna az álmomat beteljesíteni - említette Juhász Roland a magyar válogatott csapatkapitánya. - Fiatalként csak arra tudtam gondolni, hogy az iskolai feladatok megoldása után a barátokkal minél előbb rúghassuk a labdát. Az évek során ez az érzés nem változott, hisz felnőttként is mindenem a foci. 

Juhász Roland (jobbról, mellette Czvitkovics Péter) az ezüstérmes csapat kapitányának, Szabó Dánielnek gratulál és adja át a kupát -Fotó: Szakony Attila
Juhász Roland (jobbról, mellette Czvitkovics Péter) az ezüstérmes csapat kapitányának, Szabó Dánielnek gratulál és adja át a kupát -Fotó: Szakony Attila
Juhász Roland, a belga Anderlecht légiósa hozzátette: a Bajnokok Ligájában közel 70 ezres közönség előtt pályára lépni különleges érzés, ám a válogatot színeiben kifutni a pályára mindennél többet ér.-

A BL-mérkőzés hangulata tényleg varázslatos, melyet a Debrecen színeiben élhettem át - vette át a szót Czvitkovics Péter, aki négy szezon után a belga KV Kortrijk alakulatában folytatja pályafutását. 

- Egészen korán, 15 évesen már az első osztályú MTK-ba kerültem, ebből is adódik, hogy támogatom a fiatalok képzését. Az UFC csapatának teljesítménye elismerésre méltó, Németh Ferenc és Németh Istvánedzők tanítványai az NB II-es ezüst mellett a Zala megyei U13-as bajnokságban is bajnokok lettek.