Kanizsa TV 2011.06.23.

Kanizsa TV >> 

 

 

Éremátadás válogatott focistákkal
Nagykanizsa - Szerdán délelőtt az Olajbányász-pályán tartotta éremátadó ünnepségét az UFC Nagykanizsai Klubja: az U13-as együttes az NB II-es bajnokságban ezüstérmet szerzett, a díjakat pedig válogatott futballistáktól vehették át.
Juhász Rolandot, valamint Czvitkovics Pétert is meghívta ugyanis az egyesület. A válogatott labdarúgók már kora délelőtt megérkeztek a díjátadó helyszínére, ahol az utánpótlás együttesek ifjú tehetségeivel osztották meg pályafutásuk legszebb élményeit.
Az Anderlect futballistája, Juhász Roland az eseményen elárulta, természetesen fantasztikus élmény, amikor Európa legjobb csapataival szállhat harcba a Bajnokok Ligájában, a címeres mez felöltését azonban semmihez sem tudja hasonlítani. Az ifjú focistapalánták kérdéseire válaszolva elárulta azt is, amikor ő kezdett el futballozni, még nem zajlott annyira szervezetten az utánpótlás-nevelés, mint manapság.
Czvitkovics Péter, a magyar válogatott középpályása hozzátette, a külföldi viszonyokat tekintve még bőven van hová fejlődnie a magyar utánpótlás-nevelésnek, hiszen a korosztályos bajnokságokban nem elsősorban az eredmények produkálása lenne a legfontosabb feladat, hanem az, hogy a tehetségek megtanulják, milyen feladatokat kell ellátniuk a futballpályán.
Az UFC U13-as együttese a második helyet szerezte meg az NBII-es bajnokság Dél-nyugati csoportjában, ezüstérmeiket pedig a meghívott profi futballistáktól vehették át.
Czvitkovics Péter természetesen szót ejtett a magyar válogatottra váró kihívásokról is: kérdésünkre elárulta, bízik abban, hogy eredményesen szerepel majd a nemzeti tizenegy a még hátralévő Európa-bajnoki selejtezőkön.
A szerdai díjátadót követően az ifjú focistapalánták együtt rúghatták a bőrt a profi játékosokkal, beszélgethettek velük, ám természetesen nem maradtak el az ilyenkor szokásos közös fényképek, autogramok sem.